Rehabilitering i värmen

Efter en hektisk helg i Strömstad så tar jag det lugnt nu. Det blir liksom lite för mycket för min MS-kropp, att vara på räkakademins årsmöte med massor av

Strömstadsräkor

Strömstadsräkor

supergoa räkor och vin på fredagskvällen, lördagspyssel under dagen hemma hos mamma och pappa och så middag där och sedan vara på kalas på lördagskvällen hos kusinen.

Men det är det värt. Det är otroligt viktigt att inte låta MS-en ta över. Jag får ”bakrus” av ansträngningen vad jag än gör, om det blir lite för mycket. Därför skiter jag i alla begränsningarna och kör på som om jag vore frisk. Som pensionär så finns det gott om tid att ta det lugnt efteråt. Det sociala måste gå före.

Igår förmiddag var städerskan här. Det känns alltid lika ljuvligt när hon gjort fint överallt. Jag ligger på soffan och läser i Reflex, tidningen från Neurologiskt handikappades riksförbund. Jag läser om att norska läkare rekommenderar sina ms-patienter att vistas ute så mycket som möjligt, gärna i solen. De påstår att D-vitamin skyddar mot ms och minskar skovfrekvensen. De säger också att tobak triggar kroppen att utveckla ms och öka en progressiv variant av ms.

Artikel i Reflex 6/2012

Artikel i Reflex 6/2012

Jag läser vidare och får se en annons om rehabilitering på Teneriffa. Visst känner jag till Vintersol på Teneriffa. Jag har sökt dit tidigare och senast 2011. Tyvärr har inte rehabenheten tyckt att jag skall få åka dit. Jag vet inte varför. När jag sökte till Teneriffa för två år sedan blev det nej. Anki Pilups, som jobbar på Rehabenheten, övertalade mig att jag skulle till Sommarsol i Vejbystrand. Det blev fantastiska veckor där. Jag hade varit där några år tidigare och inte fått så bra erfarenhet, men nu blev det helt annorlunda. Det var där jag startade den här hemsidan med allt bloggskrivande. Ni som har läst de första dagarna hösten 2011 kan se att jag trivdes. Men nu vill jag till Teneriffa. Ansökningshandlingarna är ifyllda och far iväg till min doktor Marcus Axelsson på Sahlgrenska idag. När han skrivit sitt intyg och vidarebefordrat det till rehabenheten skall Anki Pilups & co säga sitt. Jag hoppas de tillstyrker. Jag vill så gärna komma iväg i höst på gå-träning. Det kan ibland kännas lite tungt att hitta entusiasmen till all träning. Då är det skönt att ha något gosigt framöver att tänka på. Hjälp mig att hålla tummarna, så kanske det går vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.