Redcord och Feldenkreiss-träning

Åtta veckors redcore-träning på Olskrokens rehab är till ända. Marcus, min sjukgymnast har haft avslutande genomgång med mig för att se vad som kan ha förbättrats. Han noterade noggrant. Dokumentationen är ju så viktig nu för tiden. Nu får jag inte fortsätta längre. Träningen där skall vara igångsättning för egenvård och är slut efter åtta veckor. Sedan är det meningen att jag skall fortsätta själv.

Redcord Mini

Redcord Mini

Så nu har jag varit iväg på XXL och handlat. Du kan gå in på www.redcord.no och kolla vad det är för slags träning. Innan jag började med redcord-träningen fick jag höra att den var bra för MS-skadade. Efter att ha tränat i åtta veckor vet jag att det hjälper. Man måste ha hjälp av sjukgymnast som vet vilka rörelser man skall göra för att just det som behöver tränas upp skall ge verkan. Men det är ingen enkel träning. En av övningarna är att utan kontakt med hjärnan (det sitter ett ärr i vägen) skall jag försöka få knäet att böja sig upp emot hakan. Efter sex böjningar är jag helt slut. Men efter åtta veckor klarar jag det bättre och som extra lycka så går det bättre att gå. Men det behövs många veckor till. Antagligen resten av livet.

Katalog för träningsprogram

Katalog för träningsprogram

Den 9 maj skall jag tillbaka till Markus på Olskrokens rehab och visa upp vad som blivit av mina närmaste veckors träning.Det är en utmaning – på min begäran. Jag vet sedan tidigare att jag är så odisciplinerad att jag lägger av redan efter några dagar om ingen håller efter mig. Därför har jag begärt hans kontroll.

Feldenkraiss hos Gunnel Grann

Feldenkraiss hos Gunnel Grann

Och för att vara på den säkra sidan har jag talat med Gunnel, min Feldenkraisspedagog, om att få träna i hennes lokaler. Jag går redan där på gruppträning enligt Feldenkraiss-metoden, men jag vill utöka träningen med  balansträning en gång i veckan och kanske redcord, som hon funderat på att börja med.

Redskap för balansträning

Redskap för balansträning

Både Redcord-träningen på Olskrokens rehab och Feldenkraissträningen hos Gunnel Grann ingår i Landstingskostnaderna så efter 900:- gäller frikortet. PUH, vilken stor lycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.