Qi Gong – bra balansträning

Har du dålig balans? Pröva hjorten.Idag har jag tränat Qi Gong för Gudrun Gylling, www.gudrun-gylling.se.

Hjorten, symbolen för livets återkomst, återuppståndelse, förnyelse och livskraft

Hjorten, symbolen för livets återkomst, återuppståndelse, förnyelse och livskraft

Gudrun har en balans och kroppsstyrning som en dansös och försöker få oss stela gamla tanter att göra samma som hon. Det lyckas ganska bra, mest beroende på Gudruns pedagogiska förevisningar. Vi skall stå som hjorten med hög krona, med kroppen färdig till språng och ögonen spejande ut över slätten, mjuk, smidig och avspänd.

Jag är inte så säker på att vi alla känner oss särskilt varken mjuka, smidiga och absolut inte avspända. Träningen säger Gudrun, stärker muskler och senor och balanserar lever och gallblåsa. Du kan ju pröva övningen ”hjorten böjer sig ner och dricker ur bäcken” som du ser här nedan. Klicka på bilden så ser du bättre texten:

 Qi Gong-träning enligt hjorten

Qi Gong-träning enligt hjorten

Vill du ha fler exempel så hör gärna av dig till mig. Jag har alla fem djuren som ingår i Qi Gong enligt WU QIN XI = de fem djurens lek.

1 svar på ”Qi Gong – bra balansträning

  1. Hej!

    Jasg har gått grundkurs i barnqigong enligt biyun metoden då jag jobbar på en förskola som arbetar med detta. I veckan ska vi ha test på vad vi lärt oss, men tyvärr har jag glömt en del…:S Till exempel, hjorten och apan har jag svårt för att komma igåg? Hur många gånger av vad osv?
    Vore tacksam för hjälp:)

    Mvh Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.