På konstutbildning på VSA

Wao, så kul man kan ha det här i livet. Igår åkte jag till Inex inne i stan för att handla allt material som jag behövde för målarkursen. Jag behövde duk och spännramar till 3 stycken stora målningar, stora penslar och kolkritor. Resten har jag hemma. En hel resväska full med grejer skulle jag ha med migIMGP1814. Det var många vändor jag fick gå innan jag fick med mig allt. Med kryckan i ena handen och väskorna och ramarna och allt det andra så tog det sin lilla tid. Men det var det värt. Natalia är så superproffsig, både pedagogiskt och på att måla. Den här gången skulle vi pröva en speciell teknik med oljefärg. Jag tänkte, fy tusan så trist, olja och naturmotiv. Men jag höll tyst. Tänkte, det är väl bäst att anpassa sig och se vad det kan ge. Det var tur att jag inget sa. För även det var intressant efter Natalias instruktioner. Vi använde trasor och balsamterpetin som vi målade på duk. Det blev faktiskt himla bra. Jag lyckades få fram ljuset. Det som jag alltid tyckt varit så jättesvårt. Det är ju det jag skall lära mig i Gerlesborg i höst. Jag längtar redan till nästa torsdag. Då blir det acryl som vi skall använda. Gången därpå skall vi måla i äggtempera och sedan akvarell. Sedan är det nog dags för våra egna stora målningar. Natalia säger att då är vi redo. Då skall hon ha förberett oss så pass mycket så vi kommer inte att ha några problem med det. Jag under jag. Det verkar svårt att måla så stort. Spännande är det. Jag känner att entusiasmen ger kraft till allt det nödvändiga. Nu är det dags för en riktig långpromenad i solskenet.

Natalia förbereder mina smycken för vernissagen

Natalia förbereder mina smycken för vernissagen

4 svar på ”På konstutbildning på VSA

 1. Spännande! Tänk att vi båda är inne på STORT. Jag har köpt upp mig på dukar o oljefärger hos Tage Lundin i Vilhelmina. Själv är han i Monaco nu och ställer ut. Jag skulle vilja fråga honom om förtunning och sånt.. men då kan jag höra av mig till Natalia också… Hälsa alla konstnärerna!
  Å vi håller tummarna för oss 🙂 Big is beutiful, yeah 🙂

  • Men hur skall vi här nere i södern kunna få se dina målningar om du gör dem så stora? Jag vill ju jättegärna se dem. Kan du få med dem på flyget?

   • Hej BM!
    Jag får inte aviseringar trots att jag klickat på det. Får kolla hur det ser ut.
    Jodå,jag får nog ner dom till Gbg. Men så stora som dina, skrev du inte 180 i höjd, är dom ju inte! Fast nu ser jag inte var de stog. Det kan vara lite logistikproblem med storleken förstås. Sen får ev. köpare ha ordentligt med plats. Hittade ett kladdblock där mamma skrivit : ”Att måla en tavla är arbete att sälja den är konst”. Ligger nåt i det 🙂 Jag har pulat med några små akryler som bara blir mörkare och mörkare. Men 2 st är jag nöjd med. De stora dukar vilar än. Jag fick ett motståndshack när jag bestämde mig för att gå över till olja igen! Det är många decennier sedan. Men då var med olja jag o en polare började måla en gång. Hacket uppstår i samband med vätskor för förtunning och rengöring som ju inte behövdes med akryl. Men min vän och mentor har nu kommit hem från utställningar i Monaco och Malmö; så jag hoppas på en kick i arslet. All the best! Du klarar säkert hur stora dukar som helst 🙂 Det är utmaningar som gäller här i livet! Kram från Malgomaj 😉

 2. Hej igen!
  Jag läste föregående blogg- inlägg med intresse också. Jag bor ju med min pappa 91 år. Det är jobbigt i bland men oerhört kärt.
  Du skriver bra!
  Kram

  tack för mailet nu verkar det funka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.