Friskvård kostar

Alldeles slut efter att precis ha kommit hem från vattengympan, så måste jag sätta mig ner och skriva om mina funderingar omkring det där med friskvård. Jag var, som jag berättade igår, iväg och träffade Marcus på Olskrokens rehab. Jag hade hoppats på att han skulle ge mig fortsatta möjligheter till träning där, men det gick inte alls för sig. Mina 8 veckor var slut och sedan måste jag söka mig till gym någon annanstans eller fortsätta träningen hemma.

Jag är som sagt ett hopplöst fall när det gäller att träna själv hemma. Jag har massor med träningsredskap men klarar inte att få igång träningsrutiner på egen hand. Jag tror att den sociala biten saknas och sedan finns det så mycket annat att hitta på hemma. Allt annat kommer före och så är den dagen också slut.

pion i vår trädgård

pion i vår trädgård

Jag skulle tjäna tusenlappar på att få igång egna träningsrutiner. Friskvården är inte gratis. Yogan kostade 1000:-, Qigongen 1.080:-, vattengympan 900:-, gymkort 400:- och på Feldenkraiss och rehab på Olskroken gäller frikort efter att jag betalat 900:-. Då är jag uppe i 4.280:- på ett halvår för träningen.

Till det kommer akupunkturen som jag provade för att bli av med spasticiteten. Den kostade 500:-/gång, totalt 3.000:-. Och på samma sätt provade jag också kraniosakral terapi för 800:-/gång, totalt 3.200:-.Spasticiteten har jag kvar.

Veckan i Saxnäs tycker jag också kan räknas som friskvård, liksom mina målar- och silversmideskurser. Hade jag inte den sysselsättningen så hade nog humöret ramlat ner i botten och då faller allt det andra också.

Det är förbaskat mycket pengar som går åt för att hålla kvar gångförmågan och för att jag skall kunna hålla mig borta från rullstolen så länge som möjligt. Min självständighet skulle starkt begränsas om jag inte kan gå. Utan träningen funkar det inte alls. Då blir jag sittande här ute i Torslanda.

På silversmideskurs

På silversmideskurs

Det var en rolig och uppiggande vår, men nu får jag nog bita på ramarna under hösten. Jag får krypa till korset och se till att få igång träningsrutinerna här hemma. Ett hopplöst fall får nog bli ett hoppfullt fall. Det skall bli intressant att se hur det går. PUH.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.