Att måla med VedicArt-färger

Nu har jag provat mina nya färger. De var inte så lätta att handskas med. Jag har i strålande solsken suttit inomhus hela dagen. Jag tycker inte det är så himla kul att ge mig in med rullstol till stan för att vifta med flaggor. Om det nu är det de gör där på nationaldagen. Jag har ju bara varit med och firat nationaldagar i Norge och där gör de så. Här hemma har jag aldrig firat någon nationaldag och har nog inte något intresse av att göra det fortsättningsvis heller. Jag tycker det känns lite väl inskränkt det därmed nationalism.

Jag kunde inte släppa tanken på att det skulle behöva vara så förbaskat svårt att måla. Jag fick en drös med barnmatsburkar som jag nu fyllt upp med utspädd färg. I de burkar som färgen kom levererad i ligger färgen som gelé. Så kan jag ju inte ha det när jag skall måla. Det är inte nog med att jag inte kan måla granna motiv. Nu skall jag lära mig att hantera färgen också. Men med min mors envishet kommer man långt i livet. Nu har jag i alla fall fått ihop två målningar. De skall säkert förbättras efter hand som jag blir duktigare med färgen men så här ser den senaste ut

Egen VedicArt - målning

Egen VedicArt - målning

Jag kämpar på och försöker att blanda färger. Jag målar med pensel eller med spade eller med tvättsvamp. Ibland tar jag lite vatten och ibland tar jag mycket vatten. Jag lägger ljusa färger i botten och målar mörka ovanpå eller tvärtom. Hela tiden för att lära mig hur färgerna skall kunna användas. Jag är jättenyfiken på hur detta kommer att sluta. Det hade varit kul med en utställning till vintern. Det är ju mitt mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.