Ät D-vitamin

Grått, grått, grått. Ikväll skall vi lysa upp uterummet med massor av ljus. Sju stycken av Görans gamla barndomskompisar och deras fruar kommer på trettondedagskalas. Vi bjuder på soppa av jordärtskockor som grävts upp i vår trädgård. Efter oxfilén har vi glass med havtornsbär från vår egen buske.

Havtorn från vår trädgård

Havtorn från vår trädgård

Havtornsbären ligger djupfrysta på grenarna fortfarande, så nu gäller det att skynda sig så vi hinner få dem avplockade inför serveringen.

I morgon klockan 13 skall vi träffa medresenärerna, Göran dotter med familj, på Landvetter, för vidare befordran till Spanien och Malaga. Det skall bli härligt att få känna hur det känns när solen skiner. Jag är väl rustad med både rullatorn, kryckan och min fina elmoppe. Det gäller att inte råka ut för hinder som gör att jag inte kan följa med de andra. Jag kan stå ut med att vara funktionsnedsatt men inte med att vara funktionshindrad.
Jag önskar er alla ett trivsamt trettondedagsfirande och en så bra påföljande vecka som möjligt trots all det gråa. Ät mycket D-vitamin så klarar ni er bättre.

4 svar på ”Ät D-vitamin

  1. Jag tar också tillskott D-vitamin, enligt nya rön, så ska det behövas på våra breddgrader…Men vad härligt att åka iväg nu, önskar Dig/Er en God vecka. Smart att ha en buske havtorn i trädgården, bären lär vara lika nyttiga frysta. Jag köper och har dem i frysen–och jordärtskockor, från egen skörd hade Ni, oxfilén kommer från???, en annan gång kan Ni prova vildsvin från Blomsholm..Bye, bye.

    • Hej. Jag var inne på din blogg. Härliga bilder och intressant det där med appen. Jag har inte sett någon sådan inbjudan. Varifrån kom den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.