Ansökan om befrielse från skatteplikt för trängselskatt

Det är skönt att komma igång direkt på morgonen. Jag har redan hunnit med att ringa ett par telefonsamtal, till min sonhustru, till min mamma och pappa och till skatteverket.

Jag har också skrivit brev till min MS-läkare om att få prova Savitex mot spasticiteten och Fampyra för bättre ork. Det skall bli jätteintressant att få höra vad han kommer att ge mig för besked och än mer intressant att få prova de mediciner jag nu hört så många lovorda.

Dessutom har jag fixat klart ansökan om befrielse från skatteplikt för trängselskatt. Jag hörde av en kompis, som redan fått ansökan godkänd, att det var så enkelt. Och det var det. Jag gick in på nätet, på www.skatteverket.se och skrev in 5010 i rutan där det står sök. Då fick jag fram blanketten ”Ansökan Befrielse från skatteplikt för trängselskatt”. Jag fyllde i den direkt i datorn och sparade ner den på skrivbordet. Jag tog ut en papperskopia till mig själv. Så kopierade jag också båda sidorna av parkeringstillståndet och sparade ner dem också på skrivbordet. En papperskopia till mig själv tog jag också ut. Så skannade jag in alla tre sidorna och skickade dem i bifogad fil till mailadressen: fordon@skatteverket.se. Direkt kom det en bekräftelse i mailkorgen på att skatteverket mottagit min ansökan och ett besked om att mitt ärende kommer att behandlas så snart de kan och att jag skall räkna med en behandlingstid på minst 2 veckor. Min kompis tyckte det var bra att greja det nu för den 1 januari 2013 kan det vara trångt och ta längre tid. Tänk så bra det kommer att kännas när vi drar till Stockholm om några veckor. Det finns vissa fördelar med att vara funktionsnedsatt ändå. Det här är verkligen en jättestor hjälp för mig som åker in till stan alla dagar på träning eller på silversmide eller målarkurs.  Kul, kul.

En ros till skatteverket

En ros till skatteverket

2 svar på ”Ansökan om befrielse från skatteplikt för trängselskatt

  1. Hej MyStory, vem är du?
    Jag väntar på att läkaren skall höra av sig och hoppas att han inte inväntar sommarsemestern innan han hör av sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.