Akvarellmålning eller akryl ??

Jag har fått massor av gratulationer på min födelsedag på facebook och på mail. Tack, tack, tusen tack. Det är fantastiskt att få så många gratulationer. Då känner man att man lever. Det är skönt att vistas i ett socialt sammanhang, att känna att man inte är ensam. Jag önskar att alla hade det så.

Målarkurs i Gerlesborg

Målarkurs i Gerlesborg

Jag har varit borta hemifrån jättelänge nu, hela oktober försvann. En vän frågade var jag tagit vägen. Hon hade inte sett mig på yogan på flera veckor och inte heller på silversmidet. Jag svarade: Jag har varit på rehab i Vejbystrand i tre veckor och därefter en vecka på målarkurs i Gerlesborg.

Det var häftigt – jag menar så mycket på en gång. Jag kom hem idag. Nu känner jag mig riktigt urlakad. Alla intryck, all träning, alla försök att göra sådant som jag inte kan, men som jag så gärna skulle vilja kunna har fullständigt däckat mig. Men jag kommer igen.

Mina målningar 3:e raden fr. vänster

Mina målningar hänger 3:e raden från vänster

Vi skall vara hemma onsdag och sedan hälsa på mamma i tre dagar. Hon vill fira min födelsedag och så på söndag skall vi ha födelsedagskalas med mina söner och deras familjer. Det låter som om jag fyller 70, men det är så här varje år.

Sedan äntligen är det vardag, hoppas jag. Med alla gamla rutiner. Jag känner stor entusiasm inför målandet och vill fortsätta med det på heltid. Utanför mitt riktiga jobb förstås: träningen. Men jag vet inte längre om jag skall måla akvareller eller akrylmålningar.

Inte natur, men kanske?

Inte natur, men kanske?

Jag blir aldrig bra på något eftersom jag gärna provar på allt. Jag har massor av uppdämda behov av allt inom konsten. Revisorsjobbet tog all min tid när jag skulle försörja mig. Nu leker livet.
Att det skulle vara så otroligt svårt att måla akvarell hade jag ingen aning om. Jag var den enda av 21 på kursen som målar med akryl och inte akvarell. Några av de andra var nybörjare och andra var superduktiga. Det var en härlig blandning. Lasse Holm, som vår lärare heter var otroligt pedagogisk. Han fick mig att förstå att man inte alls behöver måla hela arket. Det är tvärtemot vad som gäller i akrylmålning. Och så kan man utelämna det som skall synas och få fram det genom att måla runt omkring. Och mycket vatten. Jättemycket vatten.

Sprayflaskan är ett måste. Med den kan man styra vart färgpigmenten skall ta vägen. Och så ljuset. Det är viktigt varifrån ljuset kommer.

En av mina akvareller från Gerlesborg

En av mina akvareller från Gerlesborg

 

Men det är viktigt i akrylmålningen också. Jag skall tänka på saken och kanske diskutera med mina kompisar inom konstens värld. Men visst är det frestande att börja med akvarellmåleri när man ser att andra gör sådant som jag tycker är så himla fint.

Målning av en av de andra deltagarna i Gärlesborg

Målning av en av de andra deltagarna i Gärlesborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.