13 fysiskt funktionsnedsatta på fjällsemester

Efter ankomsten till Saxnäsgården blev vi hjärtligt välkomnade av de som skulle ha hand om oss under kommande vecka. Det var Martina, naprapat tillvardags, Stefan, smed, Stefan, personlig assistent, Tommy, MC-förare och Anton,som läser turism i gymnasiet. Alla har de blivit inbjudna av NHR och naturligtvis har de alla stor erfarenhet av umgänge med funktionsnedsatta människor av olika slag.

Vi fick en härlig macka och lite tid till upp-packning före middagen klockan 18. Efter middagen lyssnade vi under en timmas tid till berättelsen om hur det är att leva som same här uppe i lapplands fjällvärld. Vi fick se en mängd fantastiskt vackra bilder som visade årets alla årstider och hur sysselsättningen kan se ut för en renägarefamilj, allt från renskiljning till flyttning av renhjorden.

Sedan samlades vi för presentation. Vi fick i uppgift att berätta om våra förväntningar. Det var bra. I vanliga fall brukar man vid presentationen berätta för varandra om sjukdomen. Här fanns inga sjukdomar. Vi var totalt 13 personer. Tre var medföljande man eller hustru. Övriga var fysiskt funktionsnedsatta på ett eller annat sätt, mer eller mindre. Alla hade stora förväntningar och man såg att alla kände stor lycka över att få vara i fjällvärlden. Den fjällvärld som är så svår att få ta del av som funktionsnedsatt utan hjälp. Nu fanns hjälpen här och vi skulle få njuta som förr…………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.