Teknikens nymodigheter

Mina nya abstrakta målningar

Mina nya abstrakta målningar

Så himla mycket roligt det finns här i livet. Dagarna springer fort när man har roligt. Gårdagen var verkligen en sådan dag. Min son kom med en ny dator till mig. Dagen före kom vi överens om att jag skulle delta i ett digitalt mordmysterium. Det var bara en liten detalj som gjorde det stört omöjligt – jag hade inte en dator med kamera och kunde då inte delta i zoom. Så därför köpte han en dator till mig. Mamma kunde ju inte sitta utan en dator som funkade för nymodigheter. Den jag hade var inte så gammal tyckte jag. Jag hade ju till och med lagt ner version 10 på den. Men så är det med det mesta nu för tiden. Man hinner inte med i svängarna.
Så ikväll klockan kör vi igång med zoom och löser mordmysterium. Det skall bli kul.
Men dagen var mer omväxlande än så. Det var bouppteckningen som aldrig kom. Jag ringde till Skatteverket. Den skulle komma till jul. Jag meddelade de anhöriga. Och den där utländska skatten, skulle den deklareras på särskild blankett? Återigen ett samtal till Skatteverket. Jo det skulle den. Nu var det bara att göra klart bokslutet. Men att skicka deklarationen digitalt funkade inte så det får bli ett nytt telefonsamtal idag. Denna gången till Norstedts då. Momsen fick jag iväg digitalt igår. Bara lite kvar nu innan årsredovisningen kan undertecknas av ägaren till bolaget.

Super8-filmer och filmscanner

Super8-filmer och filmscanner

Och så var det där med filmen. Så många timmar jag lagt ner för att få klart filmen om vår barndom. Ca 40 super-8-filmrullar som jag tankat in i datorn och sedan redigerat i Pinacle-Studio redigeringsprogram har blivit en film på en knapp timma. Det hade väl varit himla kul att kunna ge mina syskon en dvd i julklapp. Men se det funkade inte alls. Jag försökte minska längden på filmen flera gånger, ända ner till fem minuter. Inte heller det gick att få ner på skivan. Jag ringde till Gefa foto på Sveaplan och frågade. Han tyckte jag skulle fråga Pinnacle. Jag bestämde mig för att köpa den senaste versionen av Pinnacle Studio 24. Beställde på nätet. Det gick snabbt. Jag tankade ner allt i den gamla datorn. Det var kanske dumt, men det är ju där filmen ligger. Jag tänkte kanske det skulle kunna föras över till den nya versionen. Så nu har jag chattat med en engelskspråkig tjej om hur jag skall kunna gå till väga. Hon gav upp. Så nu sitter jag och väntar på att få ett mail från någon som kan, som hon sa, om hur jag skall göra.
Så visst är livet spännande.