Hjälpsamma ungdomar

Jag måste berätta en solskenshistoria:

Jag var på väg ut från Axelhuset på Axel Dahlströms Torg efter att ha yogat färdigt. Det var novemberlov och en hel hop med ungdomar i 12-årsåldern stod nedanför trappan som leder upp till biblioteket och lokalen där vi yogar. För dem som inte klarar av att gå så bra i trappan så finns det en hiss. Den är lite skraltig och det är därför inte så många som använder den.

Ungdomar på novemberlov

Ungdomar på novemberlov

Ungdomarna, liksom jag, såg en äldre dam stående vid hissen däruppe. Hon kämpade tappert med att försöka stänga hissdörren. En av killarna reagerade och jag hörde att han sa till de andra att han nog måste hjälpa till. Strax efter sprang han snabbt uppför trappan och fram till hissen. Försiktigt tog han bort den gamla från dörren och med kraft drog dörren loss. Sedan lät han den gamla damen gå in i hissen och följde själv efter och åkte med ner. Han öppnade dörren och lät damen gå ut innan han stängde. Sen gick han lite förläget tillbaks till sina kompisar.

Jag blev så glad när jag såg det så jag var tvungen att ropa några uppskattande ord. Visst är det fantastiskt att få uppleva detta i dessa dagar när man mest hör skällsord om ungdomarna nu för tiden.