Inkontinensskydd

Jag fick den här frågan i morse med ett mail:

Hej Britt-Marie!
Hoppas du har det skönt i det varma vädret. Man kan ju sitta i skuggan…
Det är så att jag skall åka på semester och kommer då att göra en del utflykter där det, precis som i Saxnäs, är lite glest mellan toaletterna.
Och nu undrar jag vad du hade med dig för skydd (blöja) att använda vid sådana tillfällen. Och var kan jag skaffa sådana?

Hej. Jättebra fråga som du ställde. Jag tror att det är många som har nytta av att få veta svaret, så jag skriver det här. Du måste få hjälp med remiss från din distriktssköterska först. Hon måste meddela ONE-MED att du får skydden. Ring sedan till ONE-MED telefon 031-7063060 och beställ. På bilden här så ser du vilka sorter den finns av de skydd som är lite större och störst. Det är de största som jag hade när vi var på scotersafari i Saxnäs. Då behöver man aldrig vara osäker om att det skall klara sig i många timmar

Inkontinensskydd modell större

Inkontinensskydd modell större

Du får dem levererade gratis till dörren inom några få dagar. Ha dé så bra på semestern

Rehab-vistelsen är en stor lycka

Förra veckan ringde en vän till mig och frågade tusen frågor om MS. Hennes kompis hade en bror som fått MS och de var så oroliga för hur det skulle bli framöver.

En annan man ringde igår och berättade att han kört in sin fru till sjukhuset. Hon hade fått urinvägsinfektion och var så jättetrött. Hon har haft MS i många år. Han hade många funderingar över hur han skulle klara av att sköta henne fortsättningsvis. De bor högt upp i en lägenhet med hiss som inte kan ta in rullstol och hustrun ligger mest hela dagen nu.

Jag träffade förra helgen en gammal bekant som kom åkande i sin elrullstol, en minicrosser. Jag frågade hur han mådde och fick inte precis något glatt svar. Han var bedrövad över att ha blivit av med sitt jobb på banken. ”De ville inte ha mig kvar där”, sa han. Han förstod egentligen inte varför. Han lät bitter över sin situation.

Morgongympa i Vejbystrand sept.2011

Morgongympa i Vejbystrand sept.2011

Alltså, jag säger bara det: åk på rehabilitering. Man träffar andra jättetrevliga människor i samma situation. MS-skadade människor är precis som alla andra människor, oftast jättetrevliga och någon enstaka grinig. Alla har sin egen version av MS. Sjukdomen har lika många ansikten som vi människor som har den. Det är faktiskt riktigt intressant att höra andras versioner. En del passar in, en del är helt nytt, men kanske man känner igen den versionen när man råkar ut för samma framöver. Då vet man, då är man tryggare.

I simhallen i Vejbystrand sept 2011

I simhallen i Vejbystrand sept 2011

Jag började att skriva min blogg i samband med att jag skulle till Sommarsol i Vejbystrand förra året. Jag skrev om alla mina dagar där. 3 veckor med bara positiva berättelser. Vill du veta hur det kan vara på en rehabvistelse, så kolla in högerspalten i min blogg. Där ser du augusti 2011, tryck där och du hamnar på inläggen som jag skrivit i augusti. Gå längst ned och du ser att där står ”äldre inlägg”. Tryck in dig där och du kommer till den 16 augusti. Det inlägget handlar om dagen då jag packade. Dagen före jag skall ge mig iväg till Vejbystrand och Sommarsol. Sedan kan ni följa med mig på vägen fram till idag. Jag vill visa att livet inte behöver vara tråkigt. Möjligen besvärligt, men inte tråkigt. Bara man håller humöret uppe!!! Det är det viktigaste för ett gott MS-liv, och för alla andras liv. Lämna min hemsidesadress till alla ni känner som kan ha nytta av att känna till hur livet med MS kan se ut: www.skogh-dave.se

En av gympainstruktörerna i Vejbystrand sept 2011

En av gympainstruktörerna i Vejbystrand sept 2011. Läs min kärleksförklaring till Joanna den 27 aug. 2011