Resa på drygt 100 mil norrut

Med flyg från Landvetter klockan 6,30 tog jag mig till Arlanda där min kära syster mötte upp. Vi skulle checka ut eftersom jag inte beställt resan med biljett som förde ända fram. SAS hade inget avtal med Next Jet och man måste därför boka på ett alldeles särskilt sätt. Med resväska och skidor drog vi iväg till nästa terminal. Där fick vi återigen checka in. Och för skidorna fick jag betala ytterligare 350:- efter att ha betalat 200:- på Arlanda. Det blir inte billiga åk i Saxnäs. Jag skulle kunna ha köpt ett par nya skidor för transportklstnaderna, men det är bekvämt att ha med sig ändå.

Flyget från Arlanda var försenat ett par timmar. Vi träffade flera som skulle till Saxnäs och hade en trivsam pratstund i cafeet. Den sista biten från Vilhelmina till Saxnäs åkte vi buss. Nu var vi framme, drygt 100 mil hemifrån. Det blåste kraftigt men var inte särskilt kallt. Härligt att vara framme………

Omtumlande dagar före avresan

Det blev ett omtumlande veckoslut innan avresan till Saxnäs. Träningen under veckan blandades med bokslutsarbete. På fredag  var jag på begravning. Det var otroligt sorgligt. Mina vänners son som skulle fylla 28 om bara några dagar hade gått bort. Det är nog det värsta som kan hända en människa, att ens barn går bort. Det var många tårar som fälldes under begravningsakten. Direkt efter begravningen hade jag en teaterträning. Jag har ju bara en pytteliten roll, men måste ändå vara på allerten när det blir min tur till replik. Jag beundrar verkligen de två systrarna. De har ett gediget arbete att lära in alla sin repliker.

Under fredagskvällen och lördagen fortsatte arbetet med boksluten och på lördagskvällen for vi iväg på födelsedagskalas till min son och barnbarn. Lika trevligt som alltid med god mat och spel och så naturligtvis melodifestivalsfinalen. Allas vår favorit vann.

Min syster hade ringt på lördagen och berättat att mamma hade svårt för att andas. En fantastisk vän ställde upp med att greja astmamedicin på apoteket. Men mamma var så dålig att hon under söndagen kontaktade en sjuksköterska. Det bestämdes att mamma skulle till sjukhuset p.g.a lunginflammation. Under söndagen åkte Göran och jag till lasarettet på besök och träffade mamma. Hon var jättepigg och skojade om att soppan bara var mjölk med dill och att hon aldrig brukar dricka mjölk med sked. Doktorn beslutade att mamma skulle ligga kvar där i några dagar.

Vi åkte hem och nu började äntligen tankarna på Saxnäsresan. Skidor och pjäxor skulle packas ihop, liksom varma kläder. Morgonen därpå, redan klockan 5 var vi på väg till flygplatsen. Fortsättning följer…………………