Qi Gong – bra balansträning

Har du dålig balans? Pröva hjorten.Idag har jag tränat Qi Gong för Gudrun Gylling, www.gudrun-gylling.se.

Hjorten, symbolen för livets återkomst, återuppståndelse, förnyelse och livskraft

Hjorten, symbolen för livets återkomst, återuppståndelse, förnyelse och livskraft

Gudrun har en balans och kroppsstyrning som en dansös och försöker få oss stela gamla tanter att göra samma som hon. Det lyckas ganska bra, mest beroende på Gudruns pedagogiska förevisningar. Vi skall stå som hjorten med hög krona, med kroppen färdig till språng och ögonen spejande ut över slätten, mjuk, smidig och avspänd.

Jag är inte så säker på att vi alla känner oss särskilt varken mjuka, smidiga och absolut inte avspända. Träningen säger Gudrun, stärker muskler och senor och balanserar lever och gallblåsa. Du kan ju pröva övningen ”hjorten böjer sig ner och dricker ur bäcken” som du ser här nedan. Klicka på bilden så ser du bättre texten:

 Qi Gong-träning enligt hjorten

Qi Gong-träning enligt hjorten

Vill du ha fler exempel så hör gärna av dig till mig. Jag har alla fem djuren som ingår i Qi Gong enligt WU QIN XI = de fem djurens lek.

Rivstarts-måndag

Måndagen blev en riktig heldag med både träning och fritidspyssel från klockan 10 på förmiddagen till 10 på kvällen.
Jag startade med träningen på Olskrokens rehab. Jag värmde upp som vanligt på cykeln i 6 minuter och cyklade 2½ km. Jag fortsatte som vanligt med redcord-träningen. Lade upp vänsterbenet i bandet och drog knäet emot mig 6 gånger. Jag vilade där emellan och gjorde samma procedur 4 gånger. Sedan växlar jag tre liknande träningssätt. Visst låter det larvigt. Det skall väl inte vara någon konst. Men jag lovar, att har man inga signaler från hjärnan till musklerna så känns det som man drar 500 kilo. Hela huvudet reagerar med:”gör inte så mot mig”. Men jag vet nu efter 14 träningstillfällen, att det ger resultat. Det är faktiskt lite lättare att lyfta vänsterbenet nu när jag går, än det var från början. Och det behövs när jag skall slänga mig ut i Saxnäs skidspår

redcord-träning

redcord-träning

Efter ett kort besök på sopp-cafeet, där de har världens goaste fisksoppa, så bar det iväg till silversmidet. Jag håller som bäst på med att färdigställa allt som skall ställas ut och säljas framåt hösten. Så det är mycket slipande och putsande. Men det blir fint. Här kan du se några av de arbeten jag gjort helt klart

Egentillverkad silverarmring 38,5 g pris:1500:-

Egentillverkad armring i sterling silver 38,5 g pris:1500:-

Silverhänge med ansikte i jade 31,54 g pris: 1.300:-

Silverhänge med pauashell från Nya Zealand 27,4 g pris: 1.300:-

Silverhänge med pauashell från Nya Zealand 27,4 g pris: 1.300:-

Men dagens pyssel var inte slut än. Jag hann precis med en turbopaus på en timma hemma i sängen innan klockan ringde och väckte mig. Lite påfyllning för magen och sedan var det dags att fara iväg till målarkursen. Det var första gången på den nya målarkursen i Vedic Art hos Alina Witwitska. Hon berättade att vi kommer att arbeta på ett helt annat sätt än vad vi gjort tidigare. Nu styr filosofin Vedic Art det vi gör. Så här första gången fick vi börja med att lära oss se och måla linjer för det som finns utanför formen. Enkelt förklarat så skulle det bli buskaget runt huset. Så här blev min målning

Vedic Art á la mig

Vedic Art á la mig

Jag är inte så säker på att det blev så som Alina tänkt sig. Men vi skall följa vårt eget tänkande, sa hon. Och det blev en mängd snirkliga linjer hos mig. Det skall bli kul att se vad fortsättningen kommer att bära med sig. Ni får gärna följa med mig de 7 gånger varannan vecka som kursen kommer att hålla på.

 

Barnbarn ger lycka på ålderns höst

Idag, för 11 år sedan, ringde jag tidigt på morgonen för att gratulera Alexandra på 5-årsdagen. Deras mormor svarade. Hon passade Alexandra för hennes mamma och pappa hade åkt till BB. Det var bråttom. Alldeles, alldeles för tidigt. Mormor berättade att jag blivit farmor till en liten kille som vägde bara 985 gram. Jag gick med tårarna rinnande utför kinderna in till Göran och berättade jag blivit farmor till  en pojke, stor som ett mjölkpaket. Han låg i kuvös men allt verkade ha gått bra så här långt. Å vad jag tyckte synd om min son och hans gulliga fru. Vi fick komma upp och hälsa på efter några dagar. Jag glömmer det  aldrig. Att slungas mellan glädje över den lilla babyn som var född och sorgen över att se honom ligga där i kuvösen med alla slangar var omvälvande.

Tiden gick. Det blev en glad och bestämd, numera lugn men tuff fotbollsspelare som inte ger sig i första taget. Fotboll är det bästa som finns, men naturligtvis också alla spel. Det finns nog inte så många som slår honom i alla de datorspel som han håller på med.

Spel, spel

Spel, Spel. På besök hos farmors mor o far

Vi försökte att få igång det stora musikintresset, men tog nog i lite för mycket. Gitarren var aningen för stor liksom våra ambitioner. Det är inte helt fel att låta barnen gå före i sina intressen innan föräldrar och farmor tar vid. Men vem vet, kanske blir det en ny Andrés Segovia en dag.

Med nyfådda gitarren

Med nyfådda gitarren

GRATTIS på 11-årsdagen SEBBE!!!!!!!!!!!!!!!! (en dag för sent)

och GRATTIS på 16-årsdagen ALEXANDRA, värdens mysigaste tjej